45 lei Paula Hawkins
28 Dec 2017

„[…] Știa că, de fapt, nu era vina lui – n-avea cum să fie. Cine poate să aleagă de cine se îndrăgostește?”

În ape adânci - Paula Hawkins

45 RON Vezi in magazin
Detalii produs:

„[…] Știa că, de fapt, nu era vina lui – n-avea cum să fie. Cine poate să aleagă de cine se îndrăgostește?”

Clare Mackintosh spune despre thrillerul „În ape adânci”, de Paula Hawkins: „Te întrebi dacă „În ape adânci” poate fi la fel de bun ca „Fata din tren”? E și mai bun. O capodoperă.” Mi-e greu să spun care thriller a fost mai bun, mie mi-au plăcut amândouă la fel de mult.

Scriitoarea a lucrat ca jurnalist financiar timp de cinsprezece ani înainte să se dedice literaturii. Născută și crescută în Zimbabwe, Paula s-a mutat la Londra în 1989, unde locuiește și acum. Primul sau thriller, Fata din tren (Editura Trei, 2015), #1 bestseller international, a fost publicat in 50 de tari. S-a vandut in peste 20 milioane de exemplare in toata lumea.

Despre romanul În ape adânci

Acțiunea romanului are loc în Beckford, acolo unde se află un râu numit de localnici „Bulboana Înecaților”, un râu în care și-au găsit sfârșitul mai multe femei de-a lungul timpului.

Nel Abbott este moarta. E ultima dintr-un lung sir de femei inghitite de apele intunecate ale raului.

Sora ei, Jules, e macinata de regretul ca i-a ignorat strigatul de ajutor si are certitudinea ca Nel nu s-a sinucis.

Nel Abbot este găsită moartă pe fundul râului, nimeni nu știe dacă a fost o crimă sau o sinucidere. Înainte de a muri, Nel scria o carte despre râul „Bulboana Înecaților”, despre morțile suspecte care au avut loc de-a lungul timpului în acest râu, începând cu Libby – adolescenta care în 1679 a fost acuzată de vrăjitorie și aruncată în apă – și sfârșind cu Katie (cea mai bună prietenă a fiicei ei, Lena) cea care s-a sinucis în urmă cu câteva luni în același râu blestemat.

Nel a fost încă de mică obsedată de „Bulboana Înecaților”, petrecându-și mult timp în acea zonă și înotând ore în șir în acel râu.

Jules, sora lui Nel Abbot sosește în Beckford, orașul în care a copilărit, după ce a fost anunțată că sora ei a murit. A fugit o perioadă îndelungată de oraș, de persoana care a fost cândva, copila supraponderală, ținta glumelor și a bătăilor de joc, rușinea familiei. Însă, acum, trebuia să se întoarcă în orașul în care nu avea tocmai amintiri plăcute, pentru a avea grijă de nepoata ei, Lena, rămasă singură după moartea mamei sale.

Jules și cu sora ei, Nel, nu își mai vorbeau de ani de zile, motivul conflictului era unul încă din copilărie. Jules a fost violată de iubitul lui Nel, iar aceasta considera că sora ei a știut tot timpul de acest lucru și nu a făcut nimic. Însă, va afla pe parcurs că Nel nu a știut despre acest lucru și de fapt a acuzat-o pe nedrept pe sora ei.

Un alt caz de urmărit în carte este cel al lui Katie, adolescenta de 15 ani, cea mai bună prietenă a Lenei. Aceasta se îndrăgostește de profesorul ei, Mark Henderson și ajunge să aibă o relație secretă cu el. După ce Nel a aflat despre relația lor, Katie ia decizia de a se sinucide în râul „Bulboana Înecaților” pentru a îl proteja pe profesor și nu a afla toată lumea de relația lor.

Mult timp nu s-a știut din ce cauza s-a sinucis Katie, era o elevă foarte bună la învățătură, frumoasă, vioaie, nimeni nu înțelegea ce ar fi putut să o facă să se sinucidă. Singurii care știau de ce s-a sinucis, erau fratele ei, Josh și Lena, care țin destul de mult timp acest secret pentru că au promis că nu vor spune la nimeni.

Mark Henderson, profesorul lui Katie avea mari regrete după sinuciderea elevei sale, regreta că nu a fost o persoană mai calculată și s-a lăsat pradă sentimentelor.
După ce se află în sfârșit din ce cauză s-a sinucis Katie, rămâne întrebarea: ce s-a întâmplat cu Nel Abbot? S-a sinucis sau a fost ucisă? Rând pe rând sunt suspectați mai mulți oameni care ar fi avut motive să o ucidă, însă finalul e unul interesant, specific autoarei Paula Hawkins.

Cartea „În ape adânci” de Paula Hawkins va fi ecranizată

Un thriller care te ține cu sufletul la gură de la început până la sfârșit, mereu îți dorești să citești tot mai mult din această carte minunată.

„Fereste-te de apele linistite. Nu stii niciodata ce ascund.”
Paula Hawkins vine cu un thriller alert, provocator, ce analizeaza caracterul iluzoriu al emotiei si al amintirii, precum si modul tulburator in care trecutul se poate insinua in prezent.

Drepturile de ecranizare pentru In ape adanci au fost achizitionate de catre DreamWorks Pictures, aceeasi companie hollywoodiana care a produs ecranizarea de exceptie a romanului Fata din tren.