42 lei Igor Guzun
27 Dec 2017

„Copii!
Lăsați telefoanele și tabletele la o parte. Și vorbiți cu părinții și bunicii voștri. Că telefoane și tablete o să mai fie.
Dar părinții și bunicii îmbătrânesc și se trec.”

Vinil - Igor Guzun

42 RON Vezi in magazin
Detalii produs:

„Copii!
Lăsați telefoanele și tabletele la o parte. Și vorbiți cu părinții și bunicii voștri. Că telefoane și tablete o să mai fie.
Dar părinții și bunicii îmbătrânesc și se trec.”

Despre cartea „Vinil”, de Igor Guzun

VINIL” a lui Igor Guzun este o carte cu texte scurte despre Moldova, în care autorul ne prezintă cu umor și ironie viața din Moldova. Nu ai cum să nu iubești această carte, o carte extraordinară pe care dacă o veți citi, probabil vă veți regăsi în unele citate, indiferent dacă sunteți moldoveni sau nu.

Fragmente din carte:

„Moldova. Aici nici în biserică lumea nu se roagă atâta cât se roagă în microbuze.

Aici, când vii acasă de la muncă sau de la studii de peste hotare, nu te întreabă nimeni: „Cât stai?”, dar toți te întreabă: „Când te duci?” […]

Aici fotbalul mai mult se privește decât se joacă, iar la teatru lumea merge mai mult să râdă decât să aplaude.

Noi am închis librăriile din sate, am lăsat să se învechească bibliotecile, în schimb tot noi suntem cei care avem câte o carte în toaletă. Fără coperți, bătută într-un cui.”

Despre Igor Guzun

Igor Guzun s-a născut în satul Recea din Republica Moldova, a absolvit Facultatea de Jurnalism a Universității de Stat din Moldova, a lucrat timp de zece ani în presa scrisă pentru ziarul „Săptămână” și a fost profesor universitar la Facultatea de Jurnalism si Științe ale Comunicării, tot timp de 10 ani. Acesta spune că: „Oamenii, mai ales scriitorii, seamănă cu aparatele de cafea. Ca să oferim un produs aromat, trebuie să ne alimentăm cu cărți, emoții, experiențe.”

„Într-o țară de râs au rămas puțini ironici.

Aici nimeni nu aleargă, de aici toți fug.

Se bea cu suta, se pleacă cu milionul, iar dacă se fură – cu miliardul.”


„În copilărie băteam mingea, nu capul sau colegii.

Atunci știam cine-i Eistein și nu auzisem de Rammstein.”