23 lei Eric-Emmanuel Schmitt
30 May 2016

Regăsirea nu înseamnă să fii fericit, ci să încetezi să fii nefericit.

Elixirul dragostei - Eric-Emmanuel Schmitt

25 RON 23 RON Vezi in magazin
Detalii produs:

Regăsirea nu înseamnă să fii fericit, ci să încetezi să fii nefericit.

Oare dragostea este un sentiment declanșat de un proces chimic, sau chiar este un miracol al spiritului? Există oare metoda perfectă pentru a stârni pasiunea, un elixir precum cel care i-a unit odinioară pe Tristan şi Isolda? Sau cei care se îndrăgostesc ascultă doar de propria libertate?

Adam și Louise sunt doi foști iubiți care trăiesc la mii de kilometri depărtare unul de celălalt, el la Paris, ea în Montreal. Păstrează, însă, o legătură pe e-mail și astfel readuc trecutul comun în prezent, constantând că rănile sunt încă neînchise, deși sunt implicați în alte relații. Ceea ce-i apropie însă pentru doua oară este prietenia, însoţită de o provocare: ar putea să-şi reînvie dragostea tocmai vorbind despre dragoste?

"În Elixirul dragostei m-a interesat mai ales distincţia dintre dorinţă şi sentiment. Cred că, în privinţa iubirii, problema constă în faptul că denumim cu acelaşi cuvânt două teritorii diferite: cel al dorinţei şi cel al sentimentului. La graniţa dintre ele, atunci când încercăm să împăcăm atracţia fizică şi dragostea, se nasc marile noastre poveşti, nu întotdeauna fericite." [Eric-Emmanuel Schmitt]