16,10 lei Eric-Emmanuel Schmitt
27 May 2016

Se face aceeaşi greşeală şi în ceea ce priveşte viaţa. Uităm că este fragilă, gingaşă, efemeră. Ne comportăm cu toţii de parcă-am fi nemuritori.

Oscar si Tanti Roz - Eric-Emmanuel Schmitt

23 RON 16,10 RON Vezi in magazin
Detalii produs:

Se face aceeaşi greşeală şi în ceea ce priveşte viaţa. Uităm că este fragilă, gingaşă, efemeră. Ne comportăm cu toţii de parcă-am fi nemuritori.

"Oscar și Tanti Roz" este cel mai citit roman al lui Eric-Emmanuel Schmitt, adaptat atât pentru scenă, cât și pentru marele ecran.

Oscar este un băiețel în vârstă de zece ani și locuiește... într-un spital. Deși nimeni nimeni nu are curajul să îi spună adevăraul, băiatul știe că va muri, fiind bolnav de leucemie.

Singura care-i intră în voie este Tanti Roz, o infirmieră bătrână, extrem de pricepută în născocitul poveștilor moderne, adevărate lecții de viață, în care nici binele, nici răul nu sunt absolute și nimic nu e așa cum pare la prima vedere. Aceasta îi propune băieșelului să trăiască fiecare zi ca și cum ar fi zece ani și-l învață să-i scrie scrisori lui Dumnezeu ca să se simtă mai puțin singur.

Astfel, micuțul Oscar parcurge, printre râsete și lacrimi, itinerarul emoționant al tuturor vârstelor și experiențelor umane îmbogățite de imaginația lui, care umple spațiile albe și îmbracă realitatea în veșmântul miracolului. Băiatul ajunge să-și trăiască adolescența alături de prieteni, să se îndrăgostească la tinerețe, să se căsătorească la maturitate cu prima iubire, să o piardă și, în cele din urmă, să regăsească dragostea la sfârșitul vieții.