42,39 lei Sri Siddharameshwar Maharaj
26 May 2016

Corpul fizic este lutul pe care mintea îl modelează, pentru propria sa plăcere.

Eu sunt acela - Sri Siddharameshwar Maharaj

42,39 RON Vezi in magazin
Detalii produs:

Corpul fizic este lutul pe care mintea îl modelează, pentru propria sa plăcere.

"Învață să trăiești fără a te preocupa de tine însuți. Pentru aceasta, trebuie să afli că ființa ta autentică este nesupusă, neînfricată, mereu biruitoare. O dată ce știi cu certitudine absolută că nimic nu te poate tulbura în afară de propria ta imaginație, ajungi să nu mai ții seama de dorințele și fricile tale, de conceptele și ideile tale și să trăiești numai și numai prin adevăr".

Întâlnirea cu Sri Siddharameshwar Maharaj, maestrul spiritual al sectei hindușe Navnath Sampradaya s-a dovedit a fi punctul de cotitură al vieții lui. Gurul i-a oferit o mantră și instrucțiuni pentru meditație. Mai apoi a început să aibă viziuni și uneori cădea în transe. Ceva s-a întâmplat înăuntrul lui și a dat naștere unei conștiințe cosmice, unui simțământ al vieții eterne.

În 1937, după ce a depășit ideea "eu sunt trupul", acesta a dobândit o stare mentală atât de vie și atât de pașnică, încât totul i s-a părut a fi lipsit de valoare în comparație cu ea: a atins Realizarea de sine.

În perioadă cuprinsă între 1938 și 1981, anul trecerii sale în neființă, Sri Nisargadatta a primit vizite de la numeroși curioși din India sau din diverse părți ale lumii aflați în căutarea unui autentic îndrumător spiritual. Cu toate că Maestrul nu avea educație, conversația lui era iluminată într-un grad extraordinar.