42,75 lei Arthur Golden
23 May 2016

Uneori depăşim clipele de restrişte doar închipuindu-ne cum ar fi lumea dacă visele noastre s-ar împlini vreodată.

Memoriile unei gheise - Arthur Golden

45 RON 42,75 RON Vezi in magazin
Detalii produs:

Uneori depăşim clipele de restrişte doar închipuindu-ne cum ar fi lumea dacă visele noastre s-ar împlini vreodată.

"Memoriile unei gheișe" este un bestseller internațional ajuns numărul 1 în topurile din Europa și America, vândut în peste 4 milioane de exemplare și tradus în peste 35 de limbi. A fost ecranizat în regia lui Rob Marshall și a fost premiat în 2006 cu Globul de Aur, trei premii Oscar și trei premii Bafta.

Romanul prezintă povestea lui Chiyo, o tânără frumoasă dintr-un sat de pescari, care este vândută unei okiya pentru a fi inițiată în artele gheișelor. Ritualurile seducției sunt nenumărate, într-o lume care pune accent pe culorile unui chimono, pe dezgolirea unei cefe pictate sau pe licitarea virginității unei adolescente. Pe numele ei de gheișă Sayuri, tânăra ajunge să stăpânească destine, să dețină secrete și să construiască un imperiu al erotismului ritualic.

Ce este o gheișă? Un obiect al dorinței. O operă de artă în mișcare. Un actor, un artizan, un entertainer, dupa tradiția japoneză. Un tip uman la granița clișeului cultural, imposibil de redat în categoriile occidentale. Sau poate doar o femeie care posedă, în cea mai înaltă măsură, rafinamentul artelor lumești.