22,31 lei Antoine de Saint Exupery
26 Apr 2016

Pentru a fi fericit trebuie doar să te gândești ca undeva, printre milioane de stele, este ființa iubita.

Micul Print - Antoine de Saint Exupery

35,99 RON 22,31 RON Vezi in magazin
Detalii produs:

Pentru a fi fericit trebuie doar să te gândești ca undeva, printre milioane de stele, este ființa iubita.

"Am trăit astfel singur, fără a avea pe cineva cu care să stau de vorbă cu adevărat, până ce am avut o până în deșertul Sahara, acum șase ani. Se stricase ceva la motor. Și cum n-aveam cu mine nici mecanic, nici pasageri, mă pregăteam să încerc să fac, de unul singur, o reparație dificilă. Era pentru mine o problemă de viață și de moarte. Abia mai aveam apă de băut pentru opt zile. În prima seară am adormit pe nisip, la o mie de mile de orice ținut locuit. Eram mult mai izolat decât un naufragiat pe o plută în mijlocul oceanului. Vă închipuiți atunci surpriza mea, în zori, când m-a trezit un glas firav și ciudat.

Zicea: - Te rog... desenează-mi o oaie! - Poftim?- Desenează-mi o oaie... Am sărit în picioare de parcă aș fi fost lovit de trăznet. M-am frecat la ochi. M-am uitat cu atenție. Și am văzut un prichindel cu totul extraordinar care mă privea cu gravitate. (...) M-am uitat așadar la acea apariție făcând ochii mari de uimire. Nu uitați că mă găseam la o mie de mile de orice ținut locuit. Or, omulețul meu nu mi se paăea a fi nici rătăcit, nici mort de oboseală, nici mort de foame, nici mort de sete, nici mort de frică. Nu avea deloc înfățișarea unui copil pierdut în mijlocul deșertului, la o mie de mile de orice ținut locuit.

Când am izbutit în cele din urmă să vorbesc, i-am spus: - Dar... ce faci aici? Iar atunci el îmi repeta, foarte blând, ca pe un lucru foarte serios: - Te rog... desenează-mi o oaie... (...) Și așa am făcut cunoștință cu micul prinț." - Antoine de Saint-Exupery